Birthe's Madside

 

Oksekød i karry
  • 300 g oksekød
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ingefær
  • 2 stk nelliker
  • 1 tomat
  • 1 tsk koriander
  • et lille stykke kanelstang
  • 1 spsk blandede krydderier
  • lidt hvid sesamfrø
  • 2 spsk karry
  • 2 stk karryblade
  • 1 spsk chilipulver
  • 6 stk casavanødder
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk kokosmælk
  • 2 spsk eddike
  • olie
  • vand efter behov
  • salt
  • peber
  • sukker
  • vetsin

De blandede kryderier, casavanødder, ingefær, sesamfrø, hvidløg og løg stødes i en morter. Dette blandes med karrypulver, chilipulver, karryblade, koriander og stødes sammen.

En gryde varmes med olie og de stødte krydderier kommes i sammen med kanelstang og nelliker og brunes i ca. 5 min. Herefter kommes oksekødet i - husk at omrøre konstant. Det steges i ca. 5 min., hvorefter der tilsættes vand. Sammen med vandet tilsættes 2 spsk eddike. Der tilsættes salt, peber, sukker, vetsin og paprika. Der lægges et låg over og det hele skal holdes langsomt kogende indtil kødet er kogt.

Når kødet er kogt kommes et par spsk kokosmælk i, og der slukkes for gryden og låget må ikke lægges på. Til sidst skæres tomaten i stykker og kommes i.

Servering: Herefter er retten klar til servering sammen med brød eller ris.

Kilde: Annie Yeo Christensen - Jørgen Christensen

 

 

Birthe's Madside