Birthe's Madside

 

Oksekød i wok
Hovedret, Wok, Asiatisk - Personer: 4
  • ½ kg skært oksekød
  • 1 stort løg
  • 250 g hvidkål
  • 4 stilke bladselleri m. grønt
  • 4 tomater
  • ½ dl kinesisk soya
  • 2 store æbler
  • 2 spsk olie
  • groft salt og peber
  • 2 spsk oregano
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g sorte oliven

Skær oksekødet i strimler så tynde som en blyant. Rens grøntsagerne. Skær løget i tynde ringe. Snit hvidkålen fint. Skær selleristilkene med bladene i stykker på ca. 1 cm. Skær tomaterne og æblerne i tynde både. Hak hvidløgsfedene. Varm olien i woken. Svits løgringene. Kom kødet i woken og svits det. Kom kål, selleri og æbler i. Vend det nogle gange og kom tomaterne i. Vend endnu nogle gange. Kom kinesisk soya, hvidløg, oregano og oliven i. Smag til med salt og peber. Sæt woken på bordet og servér retten med ris og kinesisk soya.

Kilde: Andre Dewald, 16 Aug 93

 

 

Birthe's Madside