Birthe's Madside

 

Oksekød med appelsinsovs og ris
5 personer
  • 500 g oksekød i tern

  • olie

  • 250 g champion i skiver

  • 2 spsk rødvinseddike

  • 3-4 dl boullion

  • saften fra en appelsin

  • ca. 75 g soltørrede tomater

  • 35 g majsstivelse

Skær de soltørrede tomater i tynde strimler. Riv appelsinskralden på et rivejern, og pres derefter saften fra.

Tør kødet af og brun det i en pande. Hæld det derefter i en gryde. Brun championerne gyldne i panden og hæld dem samme vej som kødet. Eddike, appelsin, saft, boullin og tomater koges 5 min i panden og hældes i gryden. Det hele får lov til at simre i et par minutter, hvorefter det jævnes.

Servering: Pynt: basilikum og den revne skrald fra appelsinen drysses over. Sidstnævnte gør retten ekstra farvestålende.

Kilde: Thomas Baun

 

 

Birthe's Madside