Birthe's Madside

 

Oksekød med peberrod

  • 1,2 kg oksetværreb

  • 3 liter vand

  • salt

  •  

  • 1 suppevisk af:

  • porretop

  • selleritop

  • 1 laurbærblad

  • 1 bundt persille

  •  

  • Sauce:

  • 100 g smør

  • 100 g mel

  • 1 spsk sukker

  • 2 spsk eddike

  • 1 liter siet suppe

  • salt

  • høvlet peberrod

Kom kødet i kold vand, varm op og skum flittigt, indtil det er kommet i kog. Kom salt og suppevisk i og læg låg på. Lad kødet koge ved svagt blus i 2 timer. Smelt smørret og kom eddike og sukker i. Lad det koge sammen nogle minutter uden at brune, rør melet i og spæd med suppen. Gem resten af suppen til middag i morgen. Smag saucen til med salt. Skær kødet i pæne skiver og server det med saucen, høvlet peberrod og hvide kartofler.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside