Birthe's Madside

 

Oksekød med tamarind
  • ½ kg oksebov
  • 250 g spinat
  • ½ pakke tamarind-pasta + 5 dl vand
  • 2 store løg
  • 75 g friske ingefær
  • 4-5 friske tomater
  • 2 spsk koncentreret tomapuré
  • 2 spsk stødt spidskomen
  • 1 dl jordnøddeolie
  • 3-4 fed hvidløg

Overhæld tamarind pasta med 2 dl vand og rør lidt. Skær kødet i tern på 2x2 cm. Mariner kødet i tamarind-saften i ca. to timer. Hak løg, hvidløg og ingefær fint. Sauter i jordnøddeolie. Tilsæt tomatpuré. Hak tomaterne, kom dem ved sammen med spidskommen og 3 dl vand. Kom kød og marinade ved og kog det hele igennem til saucen er tæt og kødet er mørt (ca. 1 time). Bland til sidst frisk spinat i. Smag til med salt og peber. Tamarind og 5 dl vand kan erstattes af saften af 4 lime eller saften af 2 citroner suppleret med vand, så man i alt får 5 dl væske.

Server f.eks. med ris, brød eller salat.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside