Birthe's Madside

 

Oksekødscurry fra Sri Lanka
4 personer
  • 500 g oksekød
  • ½ tsk bukkehornsfrø
  • 2 hele nelliker
  • 2 kardemommefrugter
  • 2½ cm hel kanel (el. ¼ tsk blandede krydderier)
  • ½-1 tsk cayennepeber
  • 1 spsk curry powder (Garam masala)
  • 1-2 tsk paprika
  • 30 g chalotteløg el. alm. løg skåret i skiver
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 skiver frisk ingefær
  • ½ laurbærblad, citrongræs, hvis det kan fås
  • 1 spsk eddike
  • 180-240 g kokosmælk (at efter hvor meget sovs der ønskes)
  • 1-1½ tsk salt
  • Før servering:
  • ½-1 spsk citron- el. limesaft
  • ¼ tsk curry powder

Skær kødet i terninger. Rist bukkehornsfrø, blandede krydderier, cayenne peber, paprika og curry powder ganske let i en tør stegegryde og tilsæt derefter kødet. Hak løg, hvidløg og ingefær. Kom blandingen ned til kødet sammen med resten af ingredienserne og coconut mælken. Læg låg på og vent til kødet koger. Lad det simre for svag varme, til kødet er mørt. Vent evt. med at komme saltet i, til kødet er mørt. Drys de sidste ingredienser (eller evt. et nip blandede krydderier) over retten, før den serveres.

Serveres med løskogte ris og evt. mango eller rosinchutney og coconut sambol.

Kilde: Jørgen Boe Mikkelsen

 

 

Birthe's Madside