Birthe's Madside

 

Oksekødsfyldte cannelloni i hvidvinstomater
4 personer
  • 1 pakke friske lasagneplader

  • ½ kg hakket oksekød

  • 3 fed hakkede hvidløg (med kniv - presset hvidløg giver en meget stærk smag)

  • 1 stort hakket løg

  • 4 spsk piskefløde

  • 2 dl rødvin

  • 2 spsk frisk timian

  • ½ tsk tørret timian (har man kun tørret, kommer man bare mere tørret timian i)

  • ½ tsk tørret oregano

  • salt og friskkværnet sort peber

  • olivenolie

  • Tomater i hvidvin:

  • 1 bakke sherrytomater

  • 3-4 dl hvidvin

  • olivenolie og smør

  • reven Parmesanost

Hak løg, hvidløg og champignoner. Kom olie på en dyb pande og varm den op. Svits først løg, kom så champignoner og hvidløg på og til sidst det hakkede oksekød. Når oksekødet er brunet lidt, tilsættes rødvin, timian og oregano, piskefløde, salt og peber. Læg låg på panden og lad det koge meget sagte ca. 20 min.

Pensl et stort firkantet lasagnefad med olivenolie. Kom 2-3 spiseskefulde kødfyld på pladerne og rul dem sammen. Læg dem side om side, så de støtter hinanden i fadet. Læg 1 bakke sherrytomater ned i kanten af fadet og hæld 3-4 del hvidvin i fadet. Pensl rullerne med olivenolie og kom en lille knivspids smør på hver rulle. Drys reven Parmesanost over. Dæk fadet til med folie og stil det ind i ovnen 25 minutter ved 225 grader. Efter 10 minutter tages fadet ud og der øses hvidvinssovs over rullerne for at de ikke skal blive tørre. Det samme gentages 10 min. efter. Efter 25 minutter tages folien af og retten gratineres kort til den er gylden i overfladen.

Servér med Sensommersalat med druer og ristede mandelflager. Vær opmærksom på at lave salat nok, giv evt. brød til også.

Kilde: Inspirationskilde: Kødbranchens Fællesråd: Fra jord til bord, 1996 - Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside