Birthe's Madside

 

Oksekødsfyld til enchiladas og tacos
Main dish, mexikansk - personer: 4
  • 500 g magert, hakket oksekød
  • 1 stor hakket løg
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 2 spsk majsolie
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2½ dl tomatpuré
  • 1 tsk tørret origano
  • ½ oksebouillontern
  • 2 friske røde chilier eller pulver

Svits løgternene i olie, til de er klare, tilsæt så kødet og rør i det med en gaffel, til det skiller og skifter farve. Hvis du bruger peberfrugt, skal den i gryden nu. Tilsæt hvidløg, origano og så meget tomatpuré, at du får en ret tyk sauce. Skær de rensede chili i tern og kom dem eller chilipulveret i gryden sammen med ½ oksebouillon opløst i lidt kogende vand. Smag til med salt. Dæmp varmen og lad saucen meget småt under låg i mindst ½ time, eller til den er meget tyk. Portionen passer til 4 store enchiladas (28 cm. i diameter) eller til 12 tacoskaller sammen med salat.

Kilde: Christian Phillip, 27 jan 94

 

 

Birthe's Madside