Birthe's Madside

 

Oksekødsstuvning  
4 personer

En herlig ret, som kan laves i større mængde og dybfryses, så man altid har noget parat, hvis uventede dejlige gæster dukker op.

Du laver marinaden af rødvin, laurbærblade, timian, appelsinskræl, nellike, revet muskatnød, hel peber (6-8 stk) gulerødder i skiver og groft hakkede løg. Kødstykkerne kommes i og du lader dem ligge i marinaden et døgns tid i køleskabet. Der må gerne røres af og til.

Så tager du en tykbundet gryde og forer bunden med spækket. Kødet, olien og marinaden kommes ned i gryden sammen med de flåede tomater (uden væde). Kærnerne tages ud af de sorte oliven og de kommes ned i gryden med hvidløget og de groft hakkede løg. Gryden bringes i kog, så skrues ned og det hele småsnurrer i tre timer. Saucen skal affedtes, der kan være godt med fedt på overfladen. Det er lettest, hvis retten er blevet kold. Saucen smages til efter dine smag. Retten kan sagtens holde sig i køleskabet til næste dag og egner sig som nævnt til dybfrysning.

Servering: Retten egner sig fint til servering med spaghetti og ris, men også kartoffelmos (med mange løg) er dejligt.

Kilde: Carsten Just Munch

 

 

Birthe's Madside