Birthe's Madside

 

Oksemørbrad med pistacienødder
8 portioner
  • 2 kg Oksemørbrad ca.
  • 1 dl Vand
  • 100 g Pistacienøddekerner, mindst
  • 3 dl Okseboullion
  • 100 g Smør
  • 1 dl Piskefløde
  • Salt, peber
  • Maizena
  • 2 Chalotteløg

Kødet pudses for fedt og sener Halvdelen af nødderne prikkes i kødet brun kødet i forvarmet ovn 250gr., 5 min. på hver side. Pensel med lidt af smøret under bruning. Dæmp varmen til 170 gr. Hak resten af nødderne groft og bland dem med resten af smørret. Fordel blandingen i et jævnt lag på stegen og krydr.. Læg de pillede, skivede løg i bunden af bradepanden. Steg kødet færdigt i ca. 15 min. Tænd grillen og grill kødets overside i ca. 2 min. Lad kødet hvile for åben ovendør i 5 min., tag det ud af ovnen og lad det trække i 15 min. Kog bradepanden af med boullion, si skyen og bring den i kog med fløden, smag til og lad det simre i 5 min. Lad nødderne blive i sovsen. Jævn sovsen med maizena. Det smager godt med extra nødder på toppen af stegen.

 

 

Birthe's Madside