Birthe's Madside

 

Oksemørbradsmedaljoner med blommekompot
2 portioner
  • ca 500 g oksemørbrad

  • 70 g fois gras

  • frisk og renset spinat

  • Fedtnet (fås i delikatteforretninger)

  • Smør

  • Salt og peper

  • Kompot:

  • 8 grønne blommer

  • 2 hakkede løg

  • jomfruolivenolie

Oksemørbraden skæres i seks skiver á cirka en cm. tykkelse. To af stykkerne vendes lynhurtigt på en brændende varm pande. Spinaten blacheres på en varm pande med masser smør, peper og salt. Fois groisen deles i fire tynde skiver, som vendes på panden MEGET kort tid, da den ellers smelter. (det er jo stort set kun fedt!) Derefter tager du en skive mørbrad, ikke den der har været på panden, lægger nogle stykker spinat oven på stykket, lægger ét stykke fois gras oven på spinaten hvorefter du lægger det stykke der har været på panden ovenpå og gentager med spinat, fois gras, og til sidst det tredje stykke kød. Det gør Du så igen, og du har to mørbradsburgere, som hver især pakkes ind i et stykke fedtnet, som holder lidt sammen på det hele. Oven skal være 220 grader med et ildfast fad med vand, hvor du så lægger dine burgere i en gryde, og oven i det ildfaste fad... Lad os bare kalde det et vandbad. Det hele skal have 15-20 minutter afhængig af størrelsen...

KOMPOT: Hakket løg og både af blommer vendes kort tid i olivenolie på en varm pande. Løgene må IKKE blive brune, men gerne søbet ind i olivenolie.. Det var den!

SOVSEN: Svits peperfrugt, løg, hvidløg og gulerødder nogle minutter. Hæld lidt over halvdelen af vinen oven i og kog ud til der kun er halvanden/en Deciliter tilbage (det tager cirka en halv time /fyrre minutter) Si grøntsagerne fra, og du har du en fortræffelig fond. Tag halvanden dc. fløde og hæld i. Brug oscar's kalveboullion til smag og jævn efter smag med maizena. Kulør....

Servering: Anret mørbrads"burgerne" oven på et spinatblad med blomme kompot ved siden af hæld en smule sovs oven på kødet og lad der ligge en flot lille pyt midt på tallerkenen garner evt. med lidt persille.

Kilde: Kristoffer Friis Sørensen

 

 

Birthe's Madside