Birthe's Madside

 

Oksesteg med svampesauce
8 personer
  • 1,3 kg oksefilet

  • salt og groftmalet peber

  • smør

Tænd ovnen på 200 grader. Gnid kødet ind i saft og groftmalet peber og brun det på alle sider i smør på en pande. Læg det over på et ildfast fad (gem panden til saucen) og steg færdig i ovenen. Ønskes rosa kød er stegetiden ca. 40 min. Skal det være mere stegt, øges tiden med 5-10 min. Npr kødet er færdigt, skal det hvile 15 min., før det skæres ud.

Sauce: Pil og hak løget fint, skær champignonerne i skiver og steg løget på den pande, hvor kødet blev brunet. Tilsæt champignonerne og steg, til væsken er fordampet. Hæld cognac og bouillon på og kog et par minutter. Tilsæt fløden og kog saucen i 5 min. Smag til med salt og peber.

Servering: Skær kødet i tynde skiver og servér med ovnstegte kartoffelbåde, grøntsager og svampesaucen.

Kilde: Eva Werner

 

 

Birthe's Madside