Birthe's Madside

 

Oksestrimler med ingefær og peberfrugt
4 personer
  • 400 g oksekød i strimler i MesterKvalitet

  • 1 spsk olie

  • 3 peberfrugter 500 g f.eks. 1 grøn, 1 rød og 1 gul

  • 1 stor porre i skiver, 175 g

  • 2 fed finthakket

  • hvidløg

  • 1 spsk finthakket

  • friske ingefær

  • 3 spsk sherry eller bouillon

  • 2 dl bouillon

  • 1 spsk soya

  • saucejævner

  • Tilbehør:

  • Kogte ris f.eks. Global

  • Cuisine blanding

  • Vilde ris

Energi pr. person: 2765 kj = 540 Kcal.

Begynd med at flække peberfrugterne og fjern frøstolen. Læg dem med skærefladen nedad på alufolie på en bageplade. Grill dem i ca. 10 minutter i midten af ovnen, til de er brune. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien i en wok/pande og rist kødet under omrøring ca. 2-3 minutter. Skrab kødet over på en tallerken. Skær peberfrugterne i grove trekanter, porren i skiver, og hak hvidløg og ingefær. Kom det i wokken og rør rundt 1-2 minutter. Tilsæt sherry, bouillon og sova og kog i 5 minutter. Jævn med saucejævning til en tynd sauce. Kom kødet i og varm det hele et øjeblik. Server med vilde ris.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

 

 

Birthe's Madside