Birthe's Madside

 

Oksetykkam med kartoffelgratin
6-8 personer
  • ca. 1 kg oksetykkam
  • 30 g fedtstof
  • 2½ dl vand
  • groft salt og peber
  • 4 porrer
  • Kartoffelgratin:
  • 1 kg store kartofler
  • 2 mellemstore løg
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk hvid peber
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 5 dl Mornay sauce

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Brun kødet på alle sider. Hæld vand ved. Drys salt og peber på og lad det stege i ca. 1 time. Rens porrene og skær dem i 10 cm. lange stykker. Tænd ovnen på ca. 200 C. Pil løgene og skær dem i terninger. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ca. ½ cm. Skyl kartoffelskiverne og tør dem af med køkkenrullepapir. Læg kartofler, løgterninger og krydderier lagvis i et ovnfast fad. Hæld mornay saucen over og bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time. Kom porrene ved kødet og lad det stege ca. endnu en time. Tag kødet op af gryden og lad det stå tildækket i ca. 15 min. før der skæres af det. Smag stegeskyen med porrene til.

Servering: Skær kødet for og server det med kartoffelgratinen.

 

 

Birthe's Madside