Birthe's Madside

 

Osso Buco - på en anden måde
4 personer
  • 4 skiver skank, ca. 2 cm. tykke
  • 3 spsk mel
  • groft dsalt og peber
  • 20 g fedtstof
  • 2 dl rødvin
  • 1 kvist rosmarin (1 spsk tørret)
  • 1 kvist salvie (1 spsk tørret)
  • 250 g små løg
  • 1 dåse flåede tomater
  • Tilbehør:
  • løse ris
  • ærter
  • svampe
  • ristet rugbrød til marven

Rids kødet i kanten hele vejen rundt. Vend hver skive i mel med salt og peber. Smelt fedstoffet i en dyb pande eller en gryde. Brun kødet. Hæld rødvin ved. Kom rosmarin og salvie ved. Lad det småstege under låg til kødet let løsner sig fra benet, 1½ - 2 timer. Rens de små løg og kom dem i panden eller gryden til kødet sammen med tomaterne ca. ½ time før kødet er færdigt. Brug kun en passende del af væden fra tomaterne. Kog de løse ris og bland dem med sauterede ærter og svampe. Smag saucen til.

Servering: Server Osso Bucoen med risene. En god kraftig rødvin vil være fin at drikke hertil.

 

 

Birthe's Madside