Birthe's Madside

 

Osso Buco in Bianco
4 personer
  • 6 skiver okseskank i ca. 4 cm. tykkelse
  • ca. 50 g mel
  • havsalt, friskkværnet peber
  • 50-75 g smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 2-3 hakkede rødløg
  • 4 stilke grofthakket fennikel
  • 1 bdt. hakkede forårsløg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 6 afdryppede ansjosfileter
  • ca. 3½ dl tør hvidvin
  • Cremolata:
  • fintreven skal af 2 usprøjtede citroner
  • 1-2 fed finthakket hvidløg
  • ca. ½ dl finthakket persille
  1. Vend kødstykkerne i mel, krydret med salt og peber.
  2. Brunes på begge sider i en gryde eller på en pande.
  3. Tag kødstykkerne op, læg dem i et ovnfast fad og hæld fedtstoffet fra.
  4. Tilsæt hvidløg samt ansjoser, hæld vin ved og lad det koge et par minutter.
  5. Fordel grønsagerne med væde over kødet, dæk det med et tætsluttende låg og lad retten simre færdig i ovnen på 150 grader, ca. 2 ½ time - eller til kødet er så mørt, at det falder fra benene.
  6. Bland alle ingredienserne til cremolataen og drys den over retten lige før serveringen.

Kilde: Løvbjerg

 

 

Birthe's Madside