Birthe's Madside

 

Osso buco
Kødretter 4 personer
  • 5 skiverosso buco - okse- eller kalveskank
  • 50 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 lille selleriknold
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dåse flåede tomater
  • Persille
  • Salt - friskkværnet peber

Før stegningen snittes kødet et par steder i kanten, så det ikke strammer under stegningen, og drysses med peber, evt. Også salt. Brun kødet på begge sider i en gryde og tilsæt grønsagerne, skåret i småtern. Tilsæt tomater og hvidvin og pres hvidløget ud i gryden. Lad gryden simre et par timer, til kødet er mørt - det må gerne slippe benet. Servér med risotto la milanese, båndspaghetti eller kartoffelmos. Velegnet til rødvin.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 06-03-1996.

 

 

Birthe's Madside