Birthe's Madside

 

Osso buco 3
4 personer
  • 4-5 skiver kalve- eller okse-ossobucco, alt efter størrelse

  • mel

  • salt

  • peber

  • smør til stegning

  • 2 løg

  • 2 spsk tomatpuré

  • 1 dåse tomater

  • 3 dl hvid- eller rødvin

  • salt

  • peber

  • paprika

  • 1-3 fed hvidløg i skiver

  • lidt rosmarin

  • persille

Kødet vendes i mel, der er tilsat salt og peber, og hver skiver brunes i smør på en pande og lægges derefter i en gryde. I resten af fedtstoffet letsteger løgene, der er i skiver og panden koges af med lidt vand, ca. 1 dl. Hældes over kødet sammen med alt det øvrige, og nu skal retten småkoge længe. Er det kalv i ca. 3 timer, er det okse i 3½ time. Kødet skal være så mørt, at det kan pilles fra benet med en gaffel. Under kogningen må de nok tilsætte lidt vand. Sovsen jævnes og smages til. En herlig vinterret med en ”hjemmepisket” kartoffelmos eller kogt spaghetti. Giv også gerne brød til.

Serveres med kartoffelmos eller kogt spaghetti.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside