Birthe's Madside

 

Osso buco på danske vintergrøntsager
4 personer
  • 1 kg okse- eller kalveskank

  • 1 gulerod

  • 2 stilke blegselleri

  • 1 løg

  • 1 porre

  • 1 lille persillerod

  • 1 dåse flådede tomater

  • 2½ dl hvidvin

  • 4 dl vand

  • 1 laurbærblad

  • 1 kvist rosmarin

  • 1 spsk koncentreret tomatpure

  • lidt mel

  • ca. 20 g smør og olie

  • salt og peber

  • Grønt drys:

  • 1 bundt finthakket persille

  • reven skal af en ½ citron

  • 2 fed knust hvidløg

Hak løget og skær de andre grøntsager i fine stykker (skiver eller tern). Skær ridser i ydersiden af osso buco stykkerne, sådan at de ikke buer, når den bliver brunet. Vend osso bucoen i mel med salt og peber i. Brun kødet for kraftig varme i olie-smør og læg det lidt til side. Svits grøntsagerne for god varme til de bliver klare. Kom osso buco stykkerne tilbage i gryden og kom resten af ingredienserne i gryden. Lad gryden simre for svag varme i 2-2½ time - eller indtil kødet er mørt og let falder fra benet.

Servering: Bland det grønne drys og kom det over retten ved servering. Server sammen med ris eller kartoffelmos

Kilde: Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside