Birthe's Madside

 

Sfihar
10 personer
  • Dej:
  • 12 dl mel
  • 1 pose tørgær = 50 g gær
  • 2 tsk salt
  • ca. 1½ dl olie
  • ca. 12 dl vand
  • Fars:
  • 1 kg oksefars
  • ca. 7 løg (hakkes fint)
  • ca. 7 tomater (hakkes fint)
  • ca. 3 tsk salt
  • ca. 1 tsk peber
  • ca. 2 dråber olie
  • snober el. hakkede mandler

Dej: Tørgæren røres ud i koldt vand, og hældes i melet sammen med salt & olie. Det hele æltes godt. Hæver et lunt sted til dobbelt størrelse.

Fars: Det hele blandes godt. Lav ca. 6 - 8 boller af dejen. Bollerne rulles tyndt ud. Stikkes ud med stort glas til en bund, hvorpå der lægger ca. 1 tsk. af farsen. De formes som en "ruder" ved at bukke kanterne ind mod midten, til der er en synlig firkant på størrelse med en to kr. De sættes på en plade som er smurt godt med olie (bagepapir du'r ikke). Snober el. hakkede mandler lægges på.

Bages i ovnen, ved 250 grader, i ca. 20 minutter.

Servering: Hommos serveres til.

Kilde: Børnehuset Farveladen

Kim Kristian Andersen

 

 

Birthe's Madside