Birthe's Madside

 

Skabsbøffer
4 portioner

Kræver 1 døgn i skabet (køleskabet).

  • 4 bøffer á ca. 200 g (billig tykstegsfilet)

  • Lage:

  • ½ fl. rødvin

  • 1 zitauerløg

  • 1-2 fed hvidløg

  • 1 gulerod i skiver

  • 2 tsk mild paprika

  • 1 knivspids cayennepeber

  • Saften af en halv citron

  • Tilbehør:

  • vaskede kartofler i både og flutes

  • hvidløg

  • ½ spsk oregano

  • 1 persillerod

  • 250 g champignon

Lagen koges sammen og afkøles. Bøfferne - må gerne være en billig kvalitet - lagen mørner, lægges i et fad - lagen hældes over og sættes i køleskabet til næste dag. Bøfferne tages op og aftørres - steges i smør på en varm pande 3-5 min. på hver side - alt efter ens personlige smag. Panden koges af med LIDT vand - lagen tilsættes - jævnes med meljævning - smag til med salt og peber.

Champignonerne ristes i smør på panden - de skal være nøddebrune og hældes over bøfferne ved serveringen.

Kartoflerne fordeles i et smurt ovnfast fad (bradepande) henover drysses knust hvidløg - oregano, salt og peber. Steges i 200 gr. varm ovn i ca. 25 min. Vend dem af og til. Skal være brune og sprøde. Mængden afpasses med graden af sult og hven der skal spise. Lav rigeligt de smager fantastisk godt.

Servering: Hæld saucen hen over bøfferne - champignoner ovenpå og øverst fintrevet persillerod. Et godt glas rødvin til og lune flutes.

Kilde: Villy Erichsen

 

 

Birthe's Madside