Birthe's Madside

 

Skipperlabskovs
Kødretter 4 personer
  • 400 g skært kød, okse, kalv eller lam
  • 750 g kartofler
  • 2 store løg
  • 1 tsk peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • 7 dl bouillon
  • Purløg eller persille
  • Smør
  • Salt og friskkværnet peber

Skær kød, flæsk og løg i tern. Kom dem i gryden sammen med peberkorne og så megen bouillon, at kødet er dækket. Lad det snurre en times tid under låg. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom dem i gryden og hæld yderligere bouillon ved, så retten stadig er dækket. Lad retten koge til kartoflerne begynder at mose, og labskovsen jævner. Smag til salt og peber og kom evt. En klump smør ved før serveringen. Drys med frisk purløg eller persille. Lapskovs er som skabt til øl - bolværksmatroser ynder også dansk snaps til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 06-03-1996.

 

 

Birthe's Madside