Birthe's Madside

 

Sorte gryde
Oksekød, hovedret 6 personer
  • 1 kg skært oksekød
  • 50 g smør
  • 2 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 dl stærk kaffe
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl tomatpuré
  • 2 glas snaps, ca. ½ dl
  • Tilbehør:
  • Kartoffelmos

Skær kødet i tændstiklange strimler, ca. 1 cm tykke. Lad smørret gyldne i stegegryden. Del kødet i to portioner og svits hver portion for sig i smørret. Læg alt kødet tilbage i gryden og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad retten småsnurre under låg ved svag varme ca. 1 time. Smag til med salt og peber.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 6/8-95.

 

 

Birthe's Madside