Birthe's Madside

 

Soutsoukákia
4 portioner
  • Fars:

  • ½ kg hakket oksekød

  • 1 lille finthakket løg

  • 4-5 fed knust hvidløg

  • 1 dl finthakket persille

  • 1 dl finthakket frisk mynte

  • 1 æg

  • saften fra ½ citron

  • 2 tsk stødt spidskommen

  • 1 tsk knuste korianderfrø

  • salt og peber

  • Sovs:

  • 2 dåser flåede tomater

  • 1 spsk hakket persille

  • ½ dl vineddike

  • 1 spsk sukker

  • salt og peber

  • olie til stegning

  • mel

Rør farsen sammen, den skal være ret fast. Lad den hvile ½ time i køleskab. Form til runde, lidt aflange frikadeller som rulles i mel og steges gyldenbrune i olivenolie på en sautérpande. Tag frikadellerne op og hold dem varme. Tilsæt lidt mere olie og vend de flåede tomater med væde, persille, vineddike og krydderier i og lad sovsen koge igennem i 5-10 minutter. Kom frikadellerne tilbage i sovsen og varm retten forsigtigt igennem.

Servér retten med løse ris og drysset med finthakket persille.

Kilde: Susanne Buus-Pedersen

 

 

Birthe's Madside