Birthe's Madside

 

Steak med grønsagsris
Hovedretter, oksekød 4 personer
  • 4 steaks, ca 1 cm tykke
  • 20 g smør/olie
  • Grøntsagsris:
  • ½ spsk olie
  • 3 dl ris (lange)
  • 8 dl bouillon
  • 1 fed hvidløg
  • Groft salt
  • 200 g ærter
  • 6 forårsløg
  • 3 gulerødder
  • 1 bdt. Persille
  1. Svits risene i varm olie, kom bouillon, salt og hvidløg ved, og lad det koge ca 10 min.
  2. Kom fintsnittede forårsløg og gulerødder i risene og lad det koge i yderligere 5 min kom ærter og hakket persille i lige før servering og smag risene til med salt og peber.
  3. Brun steakene på begge sider i fedtstoffet, dæmp varmen og steg dem ca 1 min på hver side afhængig af hvor røde de skal være. Drys salt og peber på under stegningen.
  4. Server steakene med grøntsagsrisene.

Kilde: Nikolai Christensen, 23 mar 94

 

 

Birthe's Madside