Birthe's Madside

 

Stifadho
(Græsk oksekødsgryde, laves også med kaninkød) - 4 portioner
  • 1 kg oksebov med ben
  • 5 tomater i både
  • 3 laubærblade
  • 1½ kg små løg
  • 1 kop vand
  • 1 spsk eddike
  • 1 kop olivenolie
  • 1 kop rødvin
  • nogle peberkorn
  • 1 kvist rosmarin
  • salt og peber

Dette er en græsk oksekødsgryde, men nogle steder laves den også med kaninkød. Kødet skæres i store tærninger. Løgene pilles. Olien varmes, kødet brunes på alle sider, benet lægges i gryden, salt og peber, laurbærblade, løg, rosmarin, tomater, vand og vin tilsættes. Sættes over svag varme og koger ca. 2 timer. Der røres af og til i gryden. Serveres med løse ris eller kartoffelmos. Retten bliver bedre ved længere tids kogning, lige som den heller ikke bliver dårligere af at blive opvarmet og serveret dagen efter - men koges så god igennem.

Kilde: Tavern Nefeli, Panos 24, Planka

 

 

Birthe's Madside