Birthe's Madside

 

Sukiyaki
3-4 personer
  • 3/4 kg oksekød (evt. cuvettesteg)
  • 2-3 porrer
  • 250 g championer
  • 1 rød og 1 grøn peberfrugt
  • 2-3 gulerødder
  • løg
  • kinesiske æggenudler (koges 2 minutter)
  • soyasovs
  • bouillon
  • ris
  • 3-6 æg
  • pickles

Skær oksekødet i meget tynde skiver. Grøntsagerne skæres også i meget tynde stykker. Man placerer en kogeplade med pande dér, hvor man skal spise, idet maden tilberedes, mens man er samlet om den. Der smeltes lidt fedtstof på panden, og nogle kødstrimler steges. Der tilsættes soya og bouillonblanding, pas på hvis man tilsætter for meget soyasovs kan maden blive salt. Der tilsættes nu en blanding af de forskellige grøntsager og æggenudler, det hele steges i ca. 1 cm væske på panden. Hver enkelt person har en skål med ris og en skål med et råt æg, hvor hvide og blomme er pisket sammen. Når kødet, grøntsagerne og nudlerne er tilpas tager hver enkelt med sine spisepinde de ting, som man ønsker at spise. Det, man ønsker at spise, dyppes ned i skålen med sammenpisket æg. Man spiser pickles til. Der lægges mere på panden efterhånden, som man spiser de stegte ting. Pas på: retten sviner meget på det bord, hvor man spiser!

 

 

Birthe's Madside