Birthe's Madside

 

Sur-sød oksekødsgryde
  • 750 g oksebov uden ben
  • 1 løg
  • 1 peberfrugt
  • 4 gulerødder
  • 2 fed hvidløg (kan undlades)
  • 2 spsk majs – eller vindruekerneolie
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 3 dl bouillon
  • 2 spsk vineddike
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk tør sherry
  • 2 spsk kinesisk soya
  • jævning

Tilberdningstid: 30 minutter

Stegetid: Ca 45 minutter

Skær kødet i små terninger og brun det i fedtstoffet i en gryde. Tag kødet op og brun derefter de fintsnittede grønsager. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt knuste hvidløgsfed, ingefær, salt, peber og bouillon. Lad det simre under låg i 35-40 minutter. Kom vineddike, sukker, sherry og kinesisk soya i. Varm det igennem nogle minutter og jævn retten. Smag retten til og server den i et halvdybt fad sammen med løse ris og en salat.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside