Birthe's Madside

 

Taskabab
4 personer
  • 1 stort løg
  • ½ kg hakket oksekød
  • salt
  • olie til stegning
  • 2 mellemstore løg
  • 4 store kartofler
  • ½ kilo friske tomater
  • ca. 200 g svesker
  • 1 dåse konc. tomatpuré
  • 1 tsk gurkemeje
  • salt
  • peber
  • 150 ml olie
  • Tilbehør:
  • ris eller brød

Riv løget på et rivejern og bland sammen med kødet. Tilsæt salt og peber. Form farsen til ca. 1 cm tykke bøffer. Løg, kartofler og tomater skæres i skiver. Steg bøfferne 1 minut på begge sider i en stor gryde. Påfyld derefter et lag løgskiver, et lag kartoffelskiver og et lag tomatskiver. Påfyld halvdelen af sveskerne og fortsæt påfyldingen i samme rækkefølge. Opløs konc. tomatpuré i 1 glas varmt vand og tilsæt gurkemeje og passende mængder salt og peber. Hæld opløsningen i gryden sammen med 150 ml olie. Kog under låg i ca. 1 time ved middel varme.

Kilde: Merdad Panah

 

 

Birthe's Madside