Birthe's Madside

 

Tournedos med mango-chili-citronsauce
4 personer
  • 4 oksetournedos i mesterkvalitet a 175-200 g

  • salt og peber

  • smør/margarine til bruning

  • Evt. reven citronskal fra 1 citron

  • Sauce:

  • 1-2 finthakkede skalotteløg

  • 1 fintsnittet rød chili

  • 3 spsk citronsaft

  • 3 spsk hvidvinseddike

  • 2 spsk vand

  • 2 dl god kødfond evt. på terning

  • 100 g blødt smør

  • 1 lille moden mangofrugt

  • Tilbehør:

  • Ditta kartofler eller kartoffelkroketter

  • Ærter og forårsløg i julesalat

  • Ærter og forårsløg i julesalat:

  • 2 bdt. forårsløg i tynde ringe

  • 25 g smør/margarine

  • Bladene fra 3 friske timiankviste

  • 250 g små fine ærter

  • Salt og peber

  • 1-2 julesalat

Til saucen koges skalotteløg, chili, citronsaft, vineddike og vand til der kun er et par spiseskefulde væde tilbage. Tilføj kødfond og kog det igennem. Fjern gryden fra varmen og pisk mangofrugten og skær frugtkødet fra den flade sten. Blend frugtkødet og pisk 1½ dl i saucen Stil saucen til side. Lige før servering varmes saucen under piskning uden at koge. Brun tournedoserne i fedtstof 4 minutter på hver side. Drys med salt og peber. Læg dem tildækket på en tallerken 5 minutter. Drys evt. med reven citronskal. Damp forårsløg et par minutter i fedtstof med timian. Tilsæt ærterne og kog sagte 3-5 minutter. smag til med salt og peber. Anret grøntsagerne i julesalatblade.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

 

 

Birthe's Madside