Birthe's Madside

 

Ungarsk gullasch 4

  • 600 g skært oksekød i tern

  • 100 g bacon

  • 2-3 løg

  • 1½ spsk paprika

  • 1 tsk spidskommen

  • cayennepeber, salt

  • 2 peberfrugter

  • 1 ds. fl. tomater

  • 1 spsk tomatpuré

  • 1 dl cremefraiche

  • 50 g margarine

  • Kartoffelmos:

  • 1½ kg kartofler

  • 150 g smør

  • ½ l kogende mælk

Bacon skæres småt og svitses godt heri kommes løg, krydderier og peberfrugten. Kødet skæres i tern 2x2 cm svitses i margarinen. Løg og bacon hældes over kødet sammen med de flåede tomater. Simre ved svag varme til kødet er mørt ca. 45 min. Kødet tages op og sovsen jævnes med lidt mel og cremefraiche, smages til. Sovsen hældes over kødet.

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver, koges i rigelig vand uden salt. Hæld vandet fra, kartoflerne skall være helt tørre. Pisk med håndmixer, tilsæt den kogende mælk, salt, peber og til sidst koldt smør.

Kilde: Lars Bo Christiansen

 

 

Birthe's Madside