Birthe's Madside

 

Ungarsk gullasch (Guly s)
Ungarsk, hovedret, suppe 4 personer
  • 500 g oksekød
  • 2 løg
  • 500 g kartofler i tern
  • Hele peberkorn
  • Paprika
  • Hvidløg
  • Nudler
  • Boullion-terning
  • Hvidløgsflütes

Først svitses løgene i en rummelig gryde til de er godt brune. Gryden tages af blusset og der tilsættes rigeligt med paprika, som blandes godt med fedtstoffet. Kødet (gerne skåret i forholdsvist små stykker) lægges i gryden, og der tilsættes vand så det hele er dækket. Der tilsættes endvidere bouillonterning, hvidløg skåret i små stykker samt hele peber-korn. Det hele står nu og småsimrer/småkoger i ca 1½ time, således at kødet er gennemkogt. Kartoffelterningerne tilsættes sammen med mere vand. Det hele koger i ca 5 minutter før nudlerne tilsættes. Det hele koger derefter ca 10 minutter, retten er derpå klar til at servere. Dertil serveres hvidløgsflütes.

 

 

Birthe's Madside