Birthe's Madside

 

Whiskystykker
4 portioner
  • 4 bøffer á ca. 200 g filet eller mørbrad

  • ¼ fl. rødvin

  • Bouillon (okseterning)

  • Meljævning

  • 6 cl whisky

  • Salt og peber

  • Tilbehør:

  • bagte kartofler

  • smør - persille - hvidløg

  • ovnbagte løg 1 pr. person

  • 1 skål blandet salat

Bøfferne brunes i smør på en meget varm pande. Whisky hældes over og antændes PAS PÅ FLAMMERNE. Når whiskyen er brændt af tilsættes rødvin og bouillon, saucen jævnes med meljævning - smages til med salt og peber. Bøfferne lægges i saucen og steger færdig ca. 5 min.

Kartoflerne skrubbes - gives et kryds - og steger i en 200 gr. varm ovn 1¼ time - de skal være meget møre.

Løg pakkes i staniol og steger med i ca 45 min - afhængig af størrelsen. Smør røres op med hvidløg og persille - stilles koldt. Bruges som tilbehør til kartoflerne.

Servering: Bøfferne serveres i saucen. Kartofler og løg i staniol. Dertil hører et godt glas rødvin.  

Kilde: Villy Erichsen

 

 

Birthe's Madside