Birthe's Madside

 

Albondigas
4 portioner
  • Kødboller:
  • 250 g Hakket svinekød
  • 250 g Hakket oksekød
  • 1 spsk Ris
  • 1 Fed hvidløg
  • 1 Lille løg
  • 1 Æg
  • Fyld:
  • 1 Hårdkogt æg
  • Sauce:
  • 400 g Tomater
  • 1 Lille løg
  • 2 Chile Chipotle
  • 10 Grønne oliven
  • 1 Fed hvidløg

Kødboller: Læg den rå ris iblød i varmt vand nogle minutter. Hak løg og hvidløg, rør dem sammen med risen og ægget i det hakket kød, som herefter formes til boller. Det hårdkogte æg, skal hakkes og kommes i bollerne som fyld. Kødbollerne (albondigas) skal senere koges i saucen.

Sauce: Tomaterne skal grilles lidt på en rist ell. pande for at gøre dem lidt bløde. Derefter blendes de med chipotle, hvidlød og løg. Det hele svitses i en gryde med en tsk. svinefedt ell. olie, lad det koge ned til ca. halvdelen, så tilsættes 3/4 l. vand og salt efter smag. Når det er kogt op igen, kommes kødbollerne (albondigas) i og koges i 45 min. Oliven kommes i til sidst, lige inden serveringen. Serveres til løse ris og majs tortillas.

 

 

Birthe's Madside