Birthe's Madside

 

Antonius nakkekoteletter med krydderurter
Kødretter 4 personer
  • 4 nakkekoteletter a 180 g
  • 50 g smør
  • 2 spsk bouillon (evt. 3)
  • 2 spsk hakket persille (evt. 3)
  • 1 spsk hakket skalotteløg
  • Lidt knust hvidløg
  • Salg & peber

Drys først salt og pebe på koteletterne, når de er stegte. Tryk koteletterne helt tørre, og steg dem i 10-15 g smør ved jævn varme et par min På hver side. Drys salt og peber på, læg dem på varme tallernkener, og hæld stegeskyen over.

Tilbehør: Årstidens grøntsager og et godt brød :

Forår: Nye kartofler og rødbeder med timian. Kog små rødbeder møre i letsaltet vand. Gnid skindet af og vend rødbederne i olivenolie krydret med citronsaft, lidt frisk timian, salt og peber.

Sommer: Kartofler med kørvel. Arm en stor håndfuld frisk hakket kørvel i en gryde med 50 g smør. Rør 2½ dl cremefraiche 18% i, smag til med salt og peber og hæld kørvelcremen over kartoflerne.

Efterår: Grønne bønner med mandler. Bred 3/4 - 1 kg kogte friske grønne bønner ud i et ovnfast fad. Dæk bønnerne med meget tynde flager koldt smør, drys 50g smuttede groft hakkede mandler over, og gratiner hurtigt i ovnen.

Vinter: Steg store skiver letkot selleri gyldne i smør. Drys lidt hakket persille, salt og peber på.

 

 

Birthe's Madside