Birthe's Madside

 

Appelsinstegt svinekam med svensk salat
4 personer
  • 1 kg svinekam u/spæk
  • revet skal af en appelsin
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk ingefær
  • smør
  • 2 dl appelsinsaft
  • 1 dl vand
  • salt/peber
  • Svensk salat:
  • 2 æbler
  • 4 syltede rødbeder
  • 2 spsk syltede tyttebær
  • 2 julesalat

Kødet gnides med appelsinskal, ingefær, salt/peber. Honning kringles over, mens svinekammen er i gryden. Brunes først i smør og steges under låg i ca. 1½ time. Husk at vende stegen nogle gange. Den kraftfulde sky tilsættes fløde evt. lidt mere appelsinsaft og jævning.

Serveres med brunede el. smørvarmede kartofler. Salaten blandes af skrællede æbler i terninger, hakkede rødbeder, julesalat i tynde skiver og tyttebær.

Kilde: Hüttemeiers Madmagasin

 

 

Birthe's Madside