Birthe's Madside

 

Bayonneskinke med courgette-terrine og råkost
6 personer
  • 1 kg bayonneskinke

  • Glasering:

  • 1 spsk olie

  • 2 spsk rasp

  • 3 spsk sennep

  • 2 spsk klippet purløg

  • Courgette-terrine med ærter:

  • 2 courgetter, 500 g

  • 200 g grønne ærter fra Luxus Grønt

  • 1 tsk olie

  • rasp til formen

  • 1½ dl lætmælk

  • 1 spsk majsstivelse

  • 3 store æg

  • 1 spsk reven parmesan

  • salt og peber

  • Råkost:

  • 500 g groftrevne

  • gulerødder

  • 1 lille finthakket rødløg

  • saft fra en appelsin

  • 2 tsk vineddike

  • Tilbehør:

  • 6 tykke skiver rugbrød

  • 450 g sennep

Kog skinken dækket af vand 46-60 minutter. Lad den trække et kvarter i vandet. Fjern net, svær og fedt på skinken og læg den i en lille bradepande. Rør ingredienserne til glaseringen sammen og smør den på skinken. Stil den i ovnen ved 200 i ca. 25 minutter til overfladen er gylden og sprød. Flæk clæk courgetterne på langs og skær dem i skiver på tværs. Kom dem i letsaltet kogende vand og kog dem 5 minutter. Skyl med koldt vand og knug vandet af dem. kog ærterne 1 minut, si vandet fra og bland dem med courgetterne. Læg bagepapir i bunden af en brødform, der rummer 1 liter. Smør og drys med rasp. Kom grøntsagerne i. pisk mælk og majsstivelse sammen, tilsæt æg, parmesan, salt og peber og hæld det over grøntsagerne. Dæk med alufolie og til formen i en 180 varm ovn i 30 minutter. Fjern foliet og fortsæt ved 200 i ca. 15 minutter til overfladen er gyldenbrun. Lad terrinen trække en halv time før den vendes ud af formen. Skær den i skiver ved serveringen. Bland alle ingredienserne til råkost. 

Server med rugbrød og sennep.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

 

 

Birthe's Madside