Birthe's Madside

 

Boller i selleri
  • Fars:
  • 250 g hakket svinekød
  • salt
  • lidt reven muskat
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 25 g mel
  • 1½ dl mælk
  • 400 g rodselleri i terninger
  • 1 liter vand
  • salt
  • 75 g smør
  • 75 g mel

Rør kødet med salt. Tilsæt æg, mel, mælk og krydderier og ælt det godt. Bring selleriterningerne i kog i letsaltet vand og lad dem koge ved svag varme under låg i 15 minutter. Tag dem op med en hulske. Form farsen med en stor teske til kødboller og kog dem i sellerivandet, til de kommer op på overfladen. Tag dem op. Bag smør og mel sammen og spæd med vandet fra bollerne til en passende konsistens. Kom selleri og kødboller i saucen og lad det varme igennem. Smag til med salt. Servér retten med rigeligt frisk brød.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside