Birthe's Madside

 

Chilimarineret culotte med rødvinssauce
10 personer
  • culotte (ca. 2 kg)

  • 1 tsk salt

  • peber

  •  

  • Marinade:

  • 3 dl rødvin

  • 4 spsk mexicansk stærk tomatsauce med chili

  • 2 spsk rødvinseddike

  • 2 spsk farin

  • 1 spsk hakket løg

  •  

  • Rødvinssauce:

  • siet marinade ca. 2 dl

  • 2 dl rødvin

  • 1 tsk salt

  • 4 dl oksebouillon

  • 4 tsk majsstivelse

  • 2 dl fløde 13%

  •  

  • Tilbehør:

  • aspargeskartofler, glaserede små løg og haricots verts.

Culotten lægges i en plastpose. Marinaden piskes sammen og hældes ved. Posen lukkes omhyggeligt, og kødet marineres i køleskab 8-12 timer. Culotten dryppes af i en sigte og krydres med salt og peber. Culotten lægges i et ovnfast fad. Sættes i ovnen på midterste ovnribbe ved 225 grader. Brunes 15 minutter og vidresteger ved 160 grader i 30-45 minutter(alt efter hvor rødt kødet skal være).

Rødvinssauce: Marinaden og rødvin koges igennem i ca 2 minutter. Bouillonen hældes ved. Majsstivelsen udrøres i fløden og røres i. Saucen koges kort igennem. Smages til med peber og evt. salt.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside