Birthe's Madside

 

Citrongravad mørbrad ell. svinekam
10 portioner
  • 1 kg Svinekam (helt uden fedt) eller 1 kg Svinemørbrad
  • 50 g Salt
  • 50 g Sukker
  • 2 spsk Peber fra kværn
  • 1 ts Timian
  • 1 Citron, revet skal af denne
  • Salat:
  • Salathoveder
  • Ærter
  • Majs
  • Sennepssovs:
  • 3 dl Ymer
  • 2 dl Creme fraiche
  • 225 g Mayonnaise
  • 4 spsk Sennep
  • Salt & peber
  • Purløg, klippet

Mørbrad eller svinekam kommes i en plasticpose sammen med alle ingridienserne. Posen lukkes og lægges i køleskab i 3 døgn. I denne periode skal kødet gnides og vendes i posen 2 eller 3 gange i døgnet. Det er ikke nødvendigt at åbne posen. Herefter tages kødet op af posen, og indholdet hældes bort. Kødet skrabes eller skylles let, så der ikke er for meget timian på. Skæres i tynde skiver, pas på, for det er MEGET mørt. Serveres med salat og sennepssovs

 

 

Birthe's Madside