Birthe's Madside

 

Courgette-lasagne med feta
4 personer
  • 4 slanke courgetter á ca. 200 g

  • 100 g fetaost 60 %

  •  

  • Tynd bechamelsauce:

  • 7 dl mælk

  • stilke fra bredbladet persille

  • 1 laurbærblad

  • 50 g smør

  • 50 g mel

  • 250 g hakket magert svinekød

  • 4-5 nåle rosmarin

  • 2 fed hvidløg

  • salt

  • peber

  • 1 bundt bredbladet persilleblade snittet fint

  • rasp

Skær 3 af courgetterne i tynde skiver på langs og den sidste i skiver på tværs og drys dem let med salt. Bring mælken i kog ved middel varme sammen med persillestilkene og laurbærbladet. Bag smør og mel sammen i en gryde. Si den kogende mælk, tryk kraften ud af persillestilkene, pisk mælken i opbagningen, til saucen er jævn. Kog den igennem nogle minutter og smag den til med salt og peber.

Rist kødet på en meget varm, tør pande. Smuldr rosmarinnålene i og bland hvidløg og persilleblade imellem. Krydr med salt og peber. Kom et tyndt lag sauce i bunden af et aflangt fad, læg et lag courgettestykker på, derover lidt sauce, herpå et lag kød, sauce og courgetter igen, så fedta i små terninger, kød, sauce og til slut de runde courgetteskiver. Drys med lidt rasp og bag lasagnen ved 200 grader i 1 time på midterste rille.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside