Birthe's Madside

 

Culottesteg med bearnaisesauce
Hovedret, Saucer - Personer: 4
  • 1 Culotte på ca. 1 kg
  • 1 tb Groft salt
  • Peber
  • Tilbehør:
  • Bagte kartofler
  • Haricots verts
  • Bearnaisesauce med cremefraiche:
  • 3 ½ dl Creme fraiche
  • 1 tb Bearnaiseessens
  • 3/4 ts Groft salt
  • Peber
  • 3 tb Hakket persille

Rids fedtlaget på culotten og gnid den med salt og peber. Brun den i ovnen ca. 15 min. ved 250ø. Steg den videre ved 170° i 30-40 min., afhængig af, hvor rød stegen må være i midten. Lad stegen hvile i 15 min. inden den skæres for. Bag de smørpenslede, saltede, halverede kartofler sammen med stegen. Bearnaisesauce med creme fraiche: Bland lige dele 18% og 38% creme fraiche sammen og smag saucen til.

 

 

Birthe's Madside