Birthe's Madside

 

Æblekoteletter i karryfløde
4-6 personer

Koteletterne paneres i melet tilsat karry, salt og peber og brunes i lige dele smør og olie. De lægges herefter i et ildfast fad. Drys evt. lidt salt og peber over. Løgene pilles og hakkes fint. Bacon svitses i lidt olie på en pande sammen med løgene til begge dele er gyldne. Selleri og æbler skrælles og rives på den grove side af råkostjernet og svitses på panden med bacon og løg tilsat timian i ca. 5 minutter. Fyldet fordeles over og ved siden af koteletterne. Panden koges af med bouillon og fløde. Saucen smages til med honning, karry, salt og peber og fordeles over koteletterne. Fadet dækkes med folie og sættes i en 180 grader varm ovn i ca. 30 minutter til koteletterne er stegt.

Serveres med løse ris (Jasmin-ris) evt. tilsat grønne ærter og rosiner i de sidste 5 minutter af kogetiden. Derudover kan evt. serveres mango-chutney.

Kilde: Per-Henrik & Britta Johansson

 

 

Birthe's Madside