Birthe's Madside

 

Farseret kål i fad
4 personer

Tilberedningstid: Ca. 1¼ time, heraf 45 min. i ovn.

  • 1 lille hvidkålshoved, 1 kg
  • smør eller margarine
  • 1 tsk. salt
  • Fars:
  • 300 g hakket flæskekød
  • ¾ dl langkornet ris
  • 2 dl vand
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • lidt reven muskat
  • 2-3 dl mælk el. vand

Tips: En rest hvidkål kan evt. anvendes til salat.

Der anvendes stort set samme ingredienser som til kåldolmere, men denne ret er meget hurtigere at lave. Man kan lave en stor portion og stege retten i engangsforme til at lægge i fryseren. Opbevaringstid i fryser: Ca. 3 måneder.

Hvidkålen snittes fint. Den brunes i smør og krydres med salt og muskat. Risen koges mør i vand efter pakningens anvisning, hvorefter den afdryppes. Kød, ris og krydderier blandes i en skål og røres til en fars med mælken. Farsen skal være ret løs. Halvdelen af kålen kommes i et smurt ovnfast fad. Farsen fordeles herpå og dækkes med resten af kålen. Retten steges i ovnen ved 175° i ca. 45 min., til farsen er gennemstegt, og kålen er brunet.

 

 

Birthe's Madside