Birthe's Madside

 

Fars i hvidkål med grønsagsris
Main dish 4 personer
  • 1 portion urtefars
  • 8 hvidkålsblade
  • 1 l vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl kålvand
  • Grønsagsris:
  • 4½ dl grønsagsbouillon
  • 1 hakket zittauerløg
  • 4 dl løse ris
  • 2 hakkede tomater
  • Karrysauce:
  • 25 g smør
  • 1 tsk karry
  • 2 spsk hvedemel
  • 2½ dl mælk
  • 1 dl kålvand

Bagetid: Ca. 30 min ved 200°.

Tilbered urtefarsen efter opskriften.

Skær det groveste af "midterstrengen" på kålbladene. Kom dem i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 5 min Læg bladene til afdrypning og gem kålvandet. Fordel farsen på midten af kålbladene og pak dem sammen til pakker. Anbring pakkerne med lukningen nedad i et fladt, smurt ovnfast fad. Hæld kålvandet ved. Dæk fadet med bagepapir og bag retten midt i ovnen.

Grønsagsris: Bring grønsagsbouillonen i kog i en gryde. Tilsæt løg, ris og tomater. Bring risene i kog og kog dem ved svag varme under låg i 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække i 12 min.

Karrysauce: Smelt smør i en tykbundet gryde. Tilsæt karry og lad det bruse af. Kom hvedemel i gryden under omrøring. Tilsæt mælk og kålvand lidt efter lidt. Bring saucen i kog under piskning og kog den godt igennem. Smag den til.

Tip: Retten kan også tilberedes med kinakål eller savoykål. Kogetiden for bladene er 1 min.

 

 

Birthe's Madside