Birthe's Madside

 

Farspandekage
Hovedret, fars 5 - 6 pers.
  • ½ kg hakket flæskekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ spsk revet zittauerløg
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 æg eller 2 æggehvider
  • Friskkværnet peber
  • 2 dl mælk (ca.)
  • 50 g smør
  • Smørdampede grøntsager:
  • 75 g smør
  • 250 g fintsnittet hvidkål
  • 250 g groftrevne gulerødder
  • 250 g porrer i tynde ringe
  • 1 tsk groft salt
  • ½ dl vand (ca.)

Pandekage: Bland kød, mel, løg, krydderier og æg i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Lad smørret gyldne i en stegepande. Bred farsen ud i panden og bag den som én stor pandekage 6-7 min på hver side ved jævn varme.

Smørdampede grøntsager: Smelt smørret i en tykbundet gryde og læg grøntsagerne i. Salt og vand tilsættes. Dampes møre under låg ved svag varme i 10 min Hældes over farspandekagen og drysses med hakket persille.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 6/8-95.

 

 

Birthe's Madside