Birthe's Madside

 

Farsret med kartofler
Hovedret 1 person
  • Fars:
  • 200 g hakket skinkekød
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 hakket zittauerløg
  • 2 fed knust hvidløg
  • ½ tsk karry
  • 3/4 tsk groft salt, frisk kværnet
  • ½ dl mælk
  • 2 dl ærter
  • Kartofler:
  • 500 g store kartofler i tern
  • 1 tsk groft salt
  • Frisk kværnet peber
  • 2 tomater i skiver
  • ½ tsk tørret basilikum
  • 1 æg
  • 1½ dl mælk
  • Pynt:
  • Persillekviste

Kartofler: Ca. 5 min ved fuld effekt.

Farsret med kartofler: Ca 15 min ved fuld effekt.

Fars: Rør kød og mel sammen. Tilsæt æg, løg, hvidløg, karry, salt og friskkværnet peber. Rør mælken i lidt efter lidt. Vend ærterne i til sidst. Lad farsen hvile tildækket og koldt i ca 30 min.

Kartofler: Læg kartoflerne i en rund form (ca 22 cm i diameter) og drys med salt og peber. Dæk formen med plastfilm og bag kartoflerne i mikrobølgeovnen. Skub derefter kartoflerne ud i kanten af formen og læg farsen i midten. Kartofler og fars skal have samme højde. Læg en ring af tomatskiver omkring farsen og drys med basilikum. Pisk mælk og æg sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Bag retten i mikrobølgeovnen.

 

 

Birthe's Madside