Birthe's Madside

 

Finsk gryde med rødbeder
4 portioner
  • 400 g benfri grisekød af bov og skinke
  • 1 spsk margarine
  • 2 gule løg
  • 5 rødbeder (rå)
  • 1 gulerod
  • 1½ tsk salt
  • sort peber
  • 1 laurbærblad
  • 4 nelliker
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl vand
  • 1 portion hvidkål (ca 250 g)
  • 2 tsk vineddike

Skær flæskekødet i terninger. Brun fedtstoffet i en gryde og brun kødet. Skræl rodfrugterne. Hak løgene groft, skær rødbeder og guleroden i tern. Bland rodfrugterne ned i gryden. Tilsæt salt og krydderier. Drys melet over, og rør rundt. Spæd med vandet. Kog under låg ved svag varme ca 15 min.Skær hvidkålen i fine strimler i mellemtiden, og bland den i. Kog yderligere ca 15 min. Prøvesmag evt med vineddike.

Serveres til kogte kartofler.

Kilde: Jørgen Simonsen

 

 

Birthe's Madside