Birthe's Madside

 

Flæskesteg tilberedt som vildt
10 portioner
  • 2 ½ kg Kam eller skinke
  • 1 fl Bourgogne (kraftig rødvin)
  • Olivenolie
  • Revet skal af 1 appelsin
  • 2 Løg i skiver
  • 3 dl Hønsebouillon
  • 4 Fed hvidløg
  • Krydderiblanding:
  • 1 ts Salt
  • 2 Knuste laurbærblade
  • ½ ts Revet muskat
  • ½ ts Timian
  • 1/4 ts Pulveriserede nelliker
  • 12 Sorte knuste peberkorn

Den ridsede steg duppes tør og gnides derpå med olivenolie og krydderiblandingen. Læg stegen på et tildækket fad og stil den i køleskabet et døgns tid, således at krydderierne kan trænge ind. I en gryde eller skål, der er akkurat så stor at den kan rumme stegen, blandes 1 ½ dl olivenolie med rødvinen, appelsin skal, løg og hvidløg (i tynde skiver) samt hønsebouillonen (kold). Vend stegen hyppigt i marinaden (nogle gange dagligt) i de næste 3-4 døgn. Tag stegen op og lad den dryppe af. Dup den tør og sæt den på en rist i en bradepande. (Hvis du ønsker sprød svær, strø da sværdsiden med lidt groft salt.) Sæt bradepanden i ovnen, der er forvarmet til 160°C. Steg den i godt 2 ½ time. Efter en times stegning kan der hældes 3-4 dl kogende vand i bradepanden. Imens sies marinaden, og den koges ind til det halve. Pisk skyen fra bradepanden i den umiddelbart før servering.

 

 

Birthe's Madside