Birthe's Madside

 

Fransk nakkefilet
4 personer
  • 1 kg nakkefilet
  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 2 store kartofler
  • 200 g miniløg
  • 20 g smør/margarine
  • 1 liter sødmælk
  • 1 krydderbuket af persille
  • 1 fed hvidløg
  • timian, laurbærblad
  • Tilbehør:
  • dampet broccoli og gulerødder
  • kartofler eller brød

Pil løget, skræl gulerødder og kartofler. Skær det hele i mindre stykker. Pil miniløgene og svits dem hele i fedtstoffet i en gryde. Tag dem op. Brun nakkefileten på alle sider og hæld den kogende mælk ved. Tilsæt de udskårne grønsager, krydderbuket, hvidløg, salt og peber. Bring blandingen i kog, dæmp varmen og lad retten simre 1-1¼ time. Skum et par gange. Vend kødet efter ca. 30 min. Mål kødets centrumtemperatur med et stegetermometer. Viser det 65.°C, er stegen færdig. Dæk den let til og lad den hvile ca. 20 min., før den skæres for. Fjern krydderbuketten, kog suppen ind uden låg i 5-10 min. Tag grønsagerne op af suppen og blend eller purer dem med noget at suppen, til saucen har en cremet konsistens. Tilsæt de svitsede miniløg til saucen og kog den igennem i ca. 5 min. Tilsæt evt. mere suppe og smag saucen til.

 

 

Birthe's Madside